Loading. Please wait...

Phi Phi Leh – Insula pe care toata lumea vrea sa ajunga

Imagineaza-ti o plaja uimitoare, cu ape de un albastru cristalin, aproape stralucitoare, nisip matasos sub picioare si un peisaj demn de tablouri. Suna idilic, nu-i asa? Vorbesc aici despre Phi Phi Leh, una dintre cele mai linistite si frumoase insule din Thailanda, o bucatica de paradis. Zeci de barci acosteaza aici zilnic, lasandu-i pe turisti sa exploreze frumusetile naturii. Mojo, poate cel mai fain taxi boat de acolo,  e cam indragostit de locul asta si nu pot sa spun ca nici pe nu m-a captivat.

De fiecare data cand ajung pe Phi Phi Leh ma simt ca intr-un film de aventuri. O fi Mojo un adevarat boat hotel de lux, dar eu ma simt tot ca si cand as descoperi pentru prima data aceasta insula impreuna cu o barca trainica de prin 1800, mai ales ca am descoperit niste golfuri secrete, mai putin explorate.

Ce trebuie sa stim despre Phi Phi Leh?

Phi Phi Leh este o insula situata la 1.5 km pe varful sudic al Phi Phi Don. Accesul se face cu un catamaran, un taxi boat sau un speed boat. Stancile verticale uimitoare acoperite cu frunze verzi dau un farmec aparte peisajului, dar nu trebuie sa uitam sa mentionam recifele de corali, care pot fi vizitate de pasionatii de scufundari. Cei mai multi vizitatori pot ajunge pe Phi Phi Leh intr-un tur organizat cu barca. Cu toate acestea, poti inchiria un catamaran pentru propria calatorie personalizata.

Atractii pe Phi Phi Leh

Plajele de pe aceasta relativ mica insula thailandeza sunt uimitoare. Insa trebuie sa mentionez celebra Maya Bay, locatia unde s-a filmat vestitul film „Plaja”, cu Leonardo DiCaprio. Fiind o atractie turistica arhicunoscuta, e greu sa gasesti putina liniste in aceasta zona. Cu Mojo mergem de obicei dimineata, la rasaritul soarelui, si avem norocul sa vizitam acest loc superb fara sa fie foarte multi alti turisti. De fapt, de cele mai multe ori, nu mai este nimeni in afara de noi. Avem toata plaja la dispozitia noastra.

Ce mai poti vizita:

  • Pestera Viking – veti gasi aici picturi rupestre care trimit cu gandul la barcile vikinge
  • Golful Palong – un loc superb pentru scufundari, cu recife de corali de peste 12 m
  • Golful Pi Leh – are stanci verticale de 100 m, ce par sa rasara din apa. Cea mai mare parte a golfului se afla in umbra, cu exceptia amiezii. Acest golf lung are apa destul de superficiala si poti ajunge aici doar cu barci cu motor. Insa este foarte frumos si excelent pentru inot.

Cand vii si tu aici?

show main info details details Like 27

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts