Loading. Please wait...

Koh Lipe, poate cea mai frumoasa insula din Thailanda

Sa fie Koh Lipe cea mai frumoasa insula din Thailanda?

Koh Lipe este considerata insula cea mai frumoasa din Thailanda; si pe buna dreptate, e o plaja cu nisip alb stralucitor, apa limpede cristalina si viata acvatica din abundenta, visul oricarui calator! Este chiar locul ala in care faci poze si n-ai nevoie de Photoshop ca sa arate superb.

Unde este si cum ajungi pe Koh Lipe

La 60 de km de tarmul principal, cel mai apropiat doc se afla in Pak Bara. Parte din arhipelagul Adang, este insula cea mai sudica din Thailanda si intr-o zi senina poti vedea insula Langkawi din Malaezia, la doar 30 km distanta.

Principalul punct de transport pentru Koh Lipe este Pak Bara cu barci zilnice tot anul. Mini-autobuse si taxiuri se gasesc in cel mai apropiat aeroport Hat Yai.

In sezonul turistic barcile circula zilnic intre Koh Lipe si Langkawi, Koh Lanta, Koh Phi Phi, Phuket si alte insule din Marea Andaman.

Noi ajungem cu Mojo, evident. J

Activitati recomandate in Koh Lipe

Insula cea mai frumoasa din Thailanda vine la pachet cu cateva activitati pe care trebuie neaparat sa le incerci; nisipurile albe ale plajei sunt perfecte pentru relaxare si poti sa faci snorkeling oriunde!

Facand parte din Tarutao National Marine Park, aici se gasesc locurile de top pentru scufundare in cazul in care vrei sa te aventurezi si sa explorezi marea mai in profunzime.

Poti faci tur de o zi in barcile cu coada lunga, shopping la magazine specializate in scufundari sau suveniruri sau poti sa faci o plimbare pe insula nordica Koh Adang pentru o priveliste superba din trei puncte de belvedere.

Daca dispui de buget si nu vrei sa planuiesti nimic, iti recomand sa rezervi o excursie in catamaran si nu va trebui sa te preocupi de nimic. Doar sa te bucuri de vacanta!

Cazare si mancare

Poti opta pentru a te caza in colibe simple de bambus sau hoteluri luxoase cu piscina. Deasemenea exista o varietate de restaurante pe insula ce iti delecteaza simturile cu mancare Thai delicioasa sau cu bucataria internationala. Cateva coffee shops si baruri la alegere te vor mentine hidratat si activ pentru tot ce ti-ai propus sa faci de-a lungul zilei.

Locuri de vizitat in Koh Lipe!

Exista trei plaje principale in Koh Lipe si cateva plaje private mai micute. Strada principala din Koh Lipe se numeste “Walking Street” si totul e conectat de strazi de beton care te duc in 10-20 de minute de mers pe jos la doua din principalele plaje.

  • Pattaya Beach are un golf adapostit cu nisip fin, ape turcoaz cristaline si locuri de snorkeling exact langa plaja.
  • Sunrise Beach e protejata de vremea musonica din sezonul ploios si ofera o briza placuta in majoritatea sezonului turistic. Tot aici sunt localizate spitalul, scoala si un sat tipic zonei.
  • Sunset Beach este un golf micut si ofera asa cum sugereaza numele sau, un loc excelent pentru a vedea apusul, ideal pentru perechi. Zona din imprejurimea acestei plaje detine inca din farmecul insulelor de pe vremuri combinat cu prezenta junglei salbatice si racoroase.

Ce zici? Mergi sa te convingi ca este cea mai frumoasa insula din Thailanda?

show main info details details Like

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts