Loading. Please wait...

De ce as putea vizita de 100 de ori Koh Phi Phi fara sa ma plictisesc

Daca ajungi in Thailanda, Koh Phi Phi trebuie neaparat sa se numere printre locurile „de vizitat”, fiind una dintre cele mai populare insule turistice din Thailanda. De la Maya Bay (celebra datorita filmului „Plaja”), maimutele care pe buna dreptate dau numele plajei Monkey Beach, la scufundari, viata de noapte, sau cazare in boat hotel,  exista mii de motive pentru care oamenii se aduna aici. Distrusa de tsunami-ul din 2004, insula a fost reconstruita si dezvoltata chiar mai mult decat inainte. Frumusetea locurilor te acapareaza si, odata ce ai vizitat insula, iti vei dori cu siguranta sa te intorci.

 

Cum te poti distra pe insula Koh Phi Phi?

Koh Phi Phi iti ofera nenumarate moduri de a te distra si de a te relaxa. De exemplu, daca doresti sa vezi Ko Phi Phi Leh sau alte insule din sudul Thailandei, poti inchiria un catamaran sau un taxi boat. De asemenea, poti opta pentru o excursie pe jos la Phi Phi Viewpoint – in 20 de minute poti ajunge la un punct de belvedere uimitor, de unde se pot observa Phi Phi Le si Phi Phi Don.

Pe timpul zilei, Koh Phi Phi iti ofera diferite modalitati de petrecere a timpului liber, mai mult sau mai putin aventuroase. De exemplu, se pot face scufundari la epava King Cruiser. Aceasta ambarcatiune cu pasageri s-a scufundat in 1997, cand s-a lovit de reciful Anemone. Situl este populat de numeroase specii de pesti, sa nu mai vorbim de anemone de mare.

Un alt loc perfect pentru scufundari este la Hin Muang, care cel mai mare perete vertical din Thailanda, de 60 de metri. Diferite specii de rechini patruleaza in adâncurile marii, dar zona este celebra pentru uriasa sa stanca violet. Stiu, rechinii nu suna prea prietenosi, dar locul merita explorat din plin si nu este asa de periculos cum ai crede.

excursie la plaja Maya Bay, Thailanda, Phi Phi scufundari in Thailanda la Hin Muang scufundari la epaca King Cruiser Thailanda

Relaxare si soare

Daca tot ce iti doresti este sa stai la soare si sa te relaxezi, poti vizita plaja Maya Bay. Aceasta se afla pe Ko Phi Leh si este de obicei inclusa in tururi alaturi de alte insule din sudul Thailandei. Cei care doresc sa vada un loc fara o multime de barci pot petrece o noapte pe insula, experimentand izolarea acestui loc intr-un boat hotel.

Monkey Beach, pe de alta parte, este una dintre cele mai frumoase plaje din Thailanda, nu doar din Ko Phi Phi. Nisipurile albe fine ca pulberea si scufundarile fac din plaja Monkey Beach un loc popular, insa unul dintre cele mai deosebite lucruri pe care le poti vedea aici sunt maimutele care vin sa-ti tina companie (niste mici hotomane). Poti ajunge aici cu un taxi boat sau cu un catamaran.

 

Alte activitati in Koh Phi Phi

  • Viziteaza Bamboo Island – o alternativa mai putin aglomerata la Monkey Beach, parte a Parcului National Marin.
  • Du-te de pescuit la mare adâncime – in largul coastei de Ko Phi Phi se organizeaza astfel de activitati periodic.
  • Du-te la alpinism – se organizeaza excursii la rocile de calcar de pe insula potrivite pentru alpinism, iar vederea de deasupra acestora va fi absolut de neuitat.
  • Priveste apusul din caiac – poti inchiria unul sau poti participa la un tur organizat.

Iar daca ai noroc, seara poti vedea in apa si plancton stralucitor, chiar impresionant.

show main info details details Like 14

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts