Loading. Please wait...

Cum ai putea petrece o zi pe Phi Phi Don

Phi Phi Don este una dintre principalele atractii turistice din Thailanda, datorita posibilitatilor numeroase de distractie si relaxare pe care le ofera turistilor. Situat la 43 km vest de coasta Krabi, arhipelagul Phi Phi este alcatuit din sase insule: Koh Phi Phi Don, Koh Phi Phi Leh, Koh Bida Nok, Koh Bida Nai, Koh Phai (insula cu bambus), si Koh Young (insula tantarilor); singura insula locuita – si cea mai mare – a grupului este Koh Phi Phi Don. Poti ajunge in arhipelag cu un taxi boat sau cu un catamaran si poti sta la un boat hotel, asa cum este Mojo. Frumusetea naturala a zonei este de necrezut, iar insulele ofera o mare varietate de excursii si activitati pentru turisti: se pare ca exista intotdeauna ceva de vazut sau de facut in Koh Phi Phi.

Plajele de pe Phi Phi Don

Majoritatea turistilor care ajung in Thailanda isi doresc plaja de calitate. Nici noi nu facem exceptie. Cu ape cristaline, nisip alb si fin ca praful si vegetatie tropicala luxurianta, plajele de pe Phi Phi Don atrag o multime de vizitatori. In ciuda sentimentului de aglomeratie pe care il poti simti uneori, intreaga insula ofera o priveliste superba si nu iti poti dori nimic mai mult.

Daca vrei sa vizitezi si alte zone, Maya Bay este cu siguranta plaja unde trebuie sa ajungi. Celebra datorita blockbusterului „Plaja” din 2000 cu Leonardo DiCaprio, Maya Bay este una dintre cele mai frumoase zone si merita vizitata dimineata sau seara, daca inchiriezi un catamaran sau daca mergi cu un taxi boat, pentru ca ai sanse sa prinzi mai putin turisti.

Belvedere pe Phi Phi Don

Koh Phi Phi Don are o forma neobisnuita – ca un „H” – zona locuita si de cazare se afla pe o fasie orizontala, de aproximativ 100 m intre golfurile Dalum si Tonsai.  Il putem duce usor pe Mojo aici si vei putea sta la cel mai fain boat hotel de pe insula. Cele doua zone perpendiculare pe linia ce cazare sunt muntoase si acoperite cu o vegetatie bogata. Punctul de belvedere de pe Phi Phi Don este situat la est de zona plata de nisip si are vedere la sat si cele doua golfuri.

Situat la o altitudine de 186m, am ajuns acolo in aproximativ 45 de minute, fara sa ne grabim. Calea de acces este bine marcata si pavata. Daca doresti sa te bucuri de o lumina perfecta pentru fotografii, iti recomand sa urci inainte de pranz. Sus exista un mic magazin de unde poti cumpara bauturi si gustari.

Ce mai poti face

  • Vizite pe celelalte insule din arhipelag
  • Scufundari la recifele de corali
  • Participa la Pirate Island Adventures
  • Alpinism pe stancile verticale

Phi Phi Don este de obicei un stop important in aventura noastra de 7 sau 10 zile in Thailanda cu Mojo si mereu ne place la fel de mult.

show main info details details Like 26

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts