Loading. Please wait...

5 lucruri interesante despre oamenii din Thailanda

 

Intotdeauna iti vor oferi cel mai cald si prietenos zambet – daca tu esti primul care zambeste

Thailandezii sunt deseori incredibil de prietenosi si multi dintre ei iti vor zambi pe strada. Dar de cele mai multe ori se uita cu atentie la tine iar daca tu incepi sa zambesti, abia atunci ei iti vor zambi inapoi. Pe de alta parte, daca tu nu ii vei intampina cu un zambet, nici ei nu o vor face.

 

Vanzatorii de pe strada nu incearca sa te insele, incearca doar sa isi castige existenta

Vei gasi pe foarte multe forumuri avertizari despre vanzatorii ambulanti ce incearca sa te fure la orice pas. Desigur, si in Thailanda exista oameni care traiesc din inselatorii, dar localnicii ce incearca sa iti vanda costume, drumuri cu tuk tuk sau celebrele show-uri de noapte pur si simplu incearca sa isi castige existenta. Ca si turisti vrem lucruri ieftine, cautam tocmeala despre care am tot auzit, cat mai multe lucruri gratis, bonus, incluse. Desi ar trebui sa stim mai bine ca nimic nu este gratis in lumea aceasta. Daca ii privesti cu atentie cum muncesc pe strada, cum ore in sir sunt refuzati, ignorati si chiar primesc insulte si tipete iti vei da seama ca acei oameni merita un minim de respect. Cati oameni pot rezista la o multime de refuzuri si sa fie tratai ca si cum nu exista in fiecare zi? Incearca dupa ce ii refuzi politicos sa poti o scurta conversatie cu ei, vei observa imediat cum isi ies din rolul de vanzator si vei vedea partea lor umana.

 

La masa, barbatul va fi servit primul in timp ce femeia va primi portia mai mare

Intial am crezut ca nu se tine cont de Codul bunelor maniere, dar usor usor am inceput sa observam cum intotdeauna barbatii sunt serviti primii iar femeile primesc portiile de mancare mult mai mari. Deasemenea este de neconceput pentru ei ca dintr-o comanda de 1 bautura alcoolica si una racorioare, femeia sa primeasca alcoolul. Alcoolul va fi servit intotdeauna primul – barbatului.

 

Indiferent de cat de devreme te trezesti dimineata, majoritatea localnicilor deja muncesc

oameni-thailanda-localnici-viata-insule (3 of 3)

Oricat de matinal ai fi si indiferent de ora foarte devreme in opinia ta la care te trezesti, vei avea sentimentul ca tot orasul s-a trezit cu mult inaintea ta! Oamenii sunt deja in magazine, piete sau pe scuterele lor grabindu-se in cine stie ce alta locatie. Fetele tinere sunt deja machiate si cu parul aranjat. Incepi sa te intrebi – la ce ora se trezesc toti thailandezii?

 

Cand vine vorba de transport, nu exista notiunea de plin

Thailandezii intotdeauna vor gasi lor pentru inca o persoana – intotdeauna! Chiar daca niste copii vor merge agatati de autobuz, inca mai exista loc pentru alti oameni. Imaginati-va cum intr-un mini-bus in care in Europa circula in mod legal maxim 8 persoane , in Thailanda ei reusesc sa strecoare 33 oameni!

localnici thailanda oameni copiii

Au cel mai inocent simt al umorului

Thailandezii sunt foarte inocenti si delicati. Barbatii sunt deseori foarte feminini – lucru ce nu este doar acceptat ci si incurajat de ceilalti. Adolescentii au un stil vestimentar rock-punk dar in acelasi timp au si un ursulet de plus sau poarta caculite amuzante pentru copii. Nu ii vei auzi niciodata cu un raz galagios, masculin, violent. Rasul lor il vei asocia cu cel al unui copil mic la joaca. Inocenta lor in ras este absolut fascinanta.

 

 

show main info details details Like 10

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts