Loading. Please wait...

Minunea de insula numita Koh Racha din Thailanda

Imagineaza-ti un loc linistit, relaxant, exotic, cu plaje superbe…ca in Paradis sau poate chiar mai bine. Un asemenea loc chiar exista. Se numeste Koh Racha si se gaseste, deloc surprinzator, in Thailanda.

Koh Racha este o insula situata la 12 km de Phuket si este compusa din doua insule gemene: Ko Racha Yai si Ko Racha Noi. Este cunoscuta ca fiind o zona excelenta pentru diving si snorkeling.  Calatorii vin aici dorind sa scape de agitatia si zgomotul din orasul Phuket si reusesc din plin, iar noi mergem des aici cu Mojo in special pentru Koh Racha Noi.

Din primul moment in care ajungem insula Racha Yai ne vrajeste cu golful splendid in forma de U acoperit cu un nisip alb si fin si o apa de culoare turcoaz curata ca un cristal, plina de pesti tropicali. In drumul nostru spre inima insulei vom descoperi arbori, arbusti exotici, chiar si palmieri de cocos. In partea asta a insulei sunt si cateva bungalow-uri special amenajate pentru turisti, dar noua nu ne trebuie, il avem pe Mojo.

Cealalta insula, Racha Noi, nu are niciun fel de conditii amenajate pentru turisti, totul este natural si salbatic si aici gasim o zona extraordinara pentru diving.

Metode  de a calatori spre Koh Racha

Pe Koh Racha Noi ajungi cel mai usor si mai confortabil cu un catamaran precum Mojo, pe care poti si dormi astfel incat sa fii aproape de cele mai bune zone de diving. Catamaranul este o nava sau ambarcatiune formata din 2 corpuri identice unite printr-o structura de baza, un fel de cadru rigid. Avantajele unei nave catamaran sunt:

  • Confortul pasagerilor datorita spatiului generos.
  • Accesul in aproape orice golf – Catamaranele pot naviga in ape mai putin adanci;
  • Viteza- Mojo este un catamaran foarte rapid.
  • Stabilitatea ridicata chiar si cand sunt valuri mari.

O alta varianta ar fi sa inchiriezi un taxi boat. Acestea sunt barci folosite pentru transport public sau privat. Daca inchiriezi un taxi boat, vei avea capitanul la dispozitia ta si poti sa mergi aproape oriunde doresti.

Poti de asemenea sa optezi pentru un boat hotel, adica te si cazezi pe vapor. Desigur, acestea sunt amenajate sa aiba toate conditiile necesare unui hotel de lux, pentru ca tu sa te poti simti bine. Boat hotelurile sunt tot mai populare in randul turistilor, deoarece in timp ce tu dormi, vaporul avanseaza, pentru ca tu sa poti vedea cat mai multe locuri exotice.

De ce imi place sa merg in Koh Racha?

  • Scuba Diving (scufundari de agreement) – Racha Yai este cea mai cunoscuta zona de scuba diving din Pukhet. Racha Noi, este un paradis pentru scafandri cu experienta.
  • Scuba – Reliefurile de corali si adancuri fac din Racha Yai o locatie excelenta de SNUBA – o combinatie amuzanta intre snorkeling si scuba diving.
  • Snorkeling

Asadar, avem totul la indemana pentru o vacanta de neuitat. Aceasta minune, numita Koh Racha,ne ofera o plaja splendida, peisaj superb si apa cristalina la o aruncatura de bat de Phuket, numai bine de o excursie de o zi…sau mai multe.

show main info details details Like

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts