Loading. Please wait...

Insulele Similan Thailanda – adevarate bijuterii ale naturii

Exista momente, oameni si locuri deosebite, in care pare ca dimensiunile reale ale timpului dispar. Unul dintre locurile in care omul se pierde in contemplarea naturii este Arhipelagul Similan, situat in Marea Andaman din provincia thailandeza Phang Nga, aflata in sudul-vestul tarii. Arhipelagul este format din noua insule:

  • Koh Bon
  • Koh Bayu
  • Koh Similan
  • Koh Payu
  • Koh Miang
  • Koh Payan
  • Koh Payang si
  • Koh Huyong.

Insulele au devenit in anul 1982 parc national, iar numele “similan” denumeste in dialectul yawi chiar cifra “noua”.

Daca te-ai gandit vreodata sa iti faci vacanta in Myanmar, Mojo abia asteapta sa te duca aproape de aceasta tara minunata pentru a vedea unele din cele mai frumoase locuri din lume. Pe bune.

Iubesti diving-ul? Vei adora Similan

Fiind considerate printre cele mai frumoase insule din Thailanda si pe deasupra si nelocuite, insulele Similan iti ofera o sansa unica de a face diving de mare clasa. Vizibilitatea este extrem de buna si ce poti vedea sub apa este absolut incredibil.

Pozitionarea geografica, imaginile si paletele de culori din adancul marii Andaman sunt elemente ce au facut ca National Geographic sa includa insulele Similan intre primele zece locuri de scufundari din lume.

Bineinteles, principalele activitati pe care ti le recomand aici sunt bronzatul pe nisipul de un alb imaculat si balacitul in marea racoroasa si limpede, impreuna cu pestii multicolori si cu coralii deosebiti.

Pasionatii petrecerii timpului liber in mijlocul naturii pot alege si relaxarea la marginea padurilor tropicale, in care verdele de o nuanta unica domina tot peisajul. Exista si numeroase specii de animale, de pasari exotice si plante care nu isi au resedinta decat aici, intampinandu-i pe iubitorii naturii cu un spectacol nemaiintalnit.

Daca vrei sa umpli bagajul vietii cu nenumarate experiente incitante trebuie sa vizitezi insulele de granit din Similan, sa te scufunzi in apele cristaline ale marii pentru a vedea tumultul ce are loc aici, sa respiri aerul proaspat al padurilor tropicale sau sa te lasi purtat de valurile marii, la bordul lui Mojo.

Pregatit de o vacanta in Myanmar

De fiecare data cand mi se pare ca sunt prea stresat sau ca am nevoie de o evadare ma gandesc ca este timpul pentru o noua vacanta in Myanmar si ca abia astept sa mai ajung o data in Similan Islands. Drumul pana acolo este lung si plin de aventura si de fiecare data prefer sa stau in insule cel putin o saptamana. As spune chiar, ca insulele Similan sunt dedicate celor care au aventura in suflet. Tu ai?

 

show main info details details Like

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts