Loading. Please wait...

Top 10 insule de vizitat in Thailanda – partea I

In urma numeroaselor intrebari primite de la voi, cititorii si entuziastii Aventurieri pe Ocean m-am gandit sa fac un top 10 insule de vizitat in Thailanda. Desi am peste 6 ani de strabatut minunatele insule ale acestei tari, mi-a fost teribil de greu sa aleg doar 10. De ce? Thailanda are peste 300 insule mari locuite, plus alte sute de insule mici. Asadar timp de 1 an poti vedea o insula noua din Thailanda fara sa le termini!

Dar zic mai bine sa deschidem partea I a topului…

10. Koh Samui

A doua cea mai mare insula din Thailanda te va surprinde cu peisajele ei de padure tropicala, plantatiile renumite de palmieri, resort-urile luxoase si SPA-urile deosebite. Desi este printre primele insule deschise turismului din aceasta tara, are un farmec si o energie aparte. Se reinventeaza in fiecare an. Cel mai important atu al ei este versatilitatea. E atat pe gustul calatorilor in cautare de lux, rasfat si civilizatie dar si a nomazilor ce se vor cazati in bungalow-uri pe plaja, intr-o vacanta simpla si linistita. Cum se pot impaca toate acestea? Foarte simplu : Luxul este exclusiv in partea de nord a insulei, iar boemia in sud.

koh-samui-insula-plaja-concediu-top-10-insule-de-vizitat-in-thailanda

 

9. Koh Kut

Multi o considera insula perfecta si sincer, e greu sa ii contrazici. Nisipul este extra fin, apa are o limpezime incredibila si ai mai multi palmieri decat cladiri! Printre activitatile zilei se numara: lenevitul in hamac, plimbarile cu kayakul si snorkeling.

koh-kut-insula-plaja-concediu-top-10-insule-de-vizitat-in-thailanda

8. Koh Racha

Sau cum imi place mie sa ii spun – insula acvariu – este situata la 30 minute cu barca de sudul Phuketului. Racha(Raya) este destinatia ideala pentru cei in cautare de ape limpezi si viata marina. Avand o vizibilitate de peste 15m, o sesiune de snorkeling este aproape la fel de interesanta ca una de diving!

 

7. Koh Mook

O insula relaxata, in care te poti bucura de cate putin din toate particularitatile Thailandei : insule cu nisip fin, paduri de palmieri, resort-uri de 5 stele. Pentru un plus de contrast si culoare, iti recomand sa vizitezi satul localicilor.

jungla-palmieri-trekkingapus lanta bar plaja palmieri top-10-insule-de-vizitat-in-thailanda

Koh Mook are si un secret incantator, Emerald Cave, un loc magic pe care incerc sa il include de fiecare data in traseul Aventura pe Ocean. Este poate cel mai deosebit loc din Thailanda.

 

6. Koh Lanta

Ce iubim cel mai mult la Koh Lanta este autenticitatea. Aici vei avea ocazia sa cunosti cei mai prietenosi localnici pe care i-ai intalnit pe parcursul sederii tale in Thailanda. Koh Lanta are cu siguranta un aer hippy.

apus lanta bar plaja palmieri top-10-insule-de-vizitat-in-thailanda

Odata ajuns pe insula te vei pierde printe superbele suveniruri autentice, haine, confectii din piele si mirodenii. Cu siguranta nu vei pleca de acolo cu mana goala, vei gasi cadourile perfecte pentru cei dragi de acasa. Iar vanzatorii sunt chiar cei ce au mestesugit aceste minunatii, daca le vei oferi un zambet sincer iti vor impartasi din meseria lor, ba chiar te vei trezi invatand arta impletitului fix in fata magazinului.

 

… Va urma

show main info details details Like 88

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts