Loading. Please wait...

Categories

Tags

Sony A7 – camera optima pentru calatorit

Cu ce este mai special un Sony A7 decat un full-frame de la Canon sau Nikon? Este intrebarea ce m-a framantat destul de multa vreme. In primul rand faptul ca a deschis calea senzorului full-frame intr-un body compact mirrorless. Asta inseamna un senzor mai mare ce produce imagini cu zgomot redus.

Body-ul A7 este mai mic si mai usor decat orice camera full-frame de la Canon sau Nikon. Calitate profesionala la dimensiuni mici – o combinatie excelenta pentru fotografia de calatorii.

Unul din principalele atuuri ale tehnologiei mirrorless full-frame il reprezinta dimensiunile reduse. Daca mai folosesti si lentile native Sony FE ai momente in care pur si simplu uiti ca ai o camera foto cu tine!

Eu aveam nevoie de un aparat foto de mici dimensiuni in tururile din Thailanda sau in desele calatorii din jurul lumii. Iar cum o vorba din batrani spune ca “cea mai buna camera foto este cea pe care o ai cu tine”, A7 este camera ideala de zi cu zi. Este acolo sa se asigure ca nu ratezi niciun moment foto.

Eu am testat A7 cu Sony SEL28-70mm f/3.5-5.6 OSS de la F64.

aventura pe ocean thailanda sony insula

 

Daca ai investit deja o avere in obiective de la Nikon sau Cannon, nu dispera! Poti cumpara un adaptor ce iti permite sa folosesti lentile de la orice alt producator pe noul tau Sony A7.

mekong-delta-vietnam-tur-saigon

Daca vrei sa folosesti toate functiile acestei camere, ideal este sa ai doar lentile native Sony FE. Lentilele sunt mult mai mici, si nici nu esti nevoit sa cari dupa tine si un adaptor.
Meniul Sony A7 este foarte placut si user-friendly. Majoritatea butoanelor sunt full customizabile si le poti seta cum iti este mai usor. Lasand la o parte butonul video plasat destul de incomod, restul functiilor camerei se acceseaza foarte usor.

koh-kut-insula-plaja-concediu-top-insule-de-vizitat-in-thailanda
Un detaliu ce m-a incantat enorm a fost functia de Wi-Fi. Am folosit-o foarte des, cand am gasit fotografia ideala. Am pornit functia si am transferat direct doar acea imagine pentru a o prelucra pe moment.

Un inconvenient al lui A7 este poate durata de viata a bateriei. La o camera asa de mica, nu a avut loc o baterie mai mare. Iar cele mici nu rezista foarte mult. Este recomandat sa ai minim inca 2 baterii extra incarcate full in geanta daca stii ca urmeaza o zi in care vei fotografia la greu.

 

 

show main info details details Like 72

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts