Loading. Please wait...

Phuket : Top 10 lucruri pe care trebuie sa le stii

Phuket iti va deschide noi orizonturi pline de diversitate, plaje, parcuri nationale si peisaje marine. Vei experimenta celebra mancare thai, vei gasi la toate colturile de strada locuri de masaj. Si unde mai pui ca la tot pasul te vei lovi de oameni zambitori si gata sa te ajute de fiecare data cand ai nevoie – nu degeaba Thailanda este “tara zambetelor”. De aici poti ajunge cu usurinta in unele dintre cele mai frumoase insule din lume la bordul unui catamaran de lux!

  1. Phuket-ul masoara aproximativ 570km patrati(este putin mai decat Singapore) si este cea mai mare insula din Thailanda
  2. “Phuket” in limba thailandeza inseamna “muntele bijuterie”
  3. Are peste 30 plaje, cele mai cunoscute fiind Patong, Karon si Nai-Harn.
  4. Pana nu demult, Patong-ul era un sat izolat. Acum a devenit printre cele mai populare destinatii.
  5. Peste 4 milioane de turisti din intreaga lume vin anual in Phuket fiind atrasi de peisaje, restaurante, viata de noapte si celebrele chilipiruri.
  6. Vremea este racoroasa (27°C si 33°C) din Noiembrie pana in Februarie, foarte calda din Martie pana in Mai si ploioasa din May pana in Octombrie.
  7. Langa Phuket se afla celebra insula James Bond – locatia in care s-a filmat The Man with the Golden Gun in 1974.
  8. Nu trebuie sa ratati Big Buddha! O statuie de marmura de 45m inaltime, situata in varful unui deal din sudul Phuketului, unde vei avea parte de o panorama spectaculoasa.
  9. Cel mai imporant festival din Phuket este Festivalul Vegetarian. Acesta dureaza 9 zile si are loc in Septembrie sau Octombrie in functie de Calendarul chinezesc. Acest festival este o oportunitate grozava de a incerca mancarea vegetariana Thailandeza.
  10. Phuket-ul iti ofera o multime de activitati in aer liber – snorkeling, scuba diving, parasailing, trekking. Si poate cel mai important lucru – este punctul de pornire catre superbele insule, de ce nu, in Aventura pe Ocean.
show main info details details Like 73

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts