Loading. Please wait...

Insula Koh Lanta- locul unde m-am reindragostit de natura

Cum m-a vrajit Koh Lanta?

Koh Lanta a devenit un stop obligatoriu cu Mojo, dar n-a fost mereu asa.

Ca sa ajungem in Koh Lanta prima oara am luat tipicul ferry de pasageri ce pleaca din cheiul Khlong Chilat din Krabi. E o destinatie mai izolata, cu una din cele mai superbe plaje si o clima mai mult decat mangaietoare si o baza din care ajungi usor cu un taxi boat pe alte insule superbe.

Daca vrei sa ai de toate in vacanta, de la bronz si masaj de calitate, la snorkeling de nivel international, baruri diverse de plaja, kayaking prin padurea de mangrove si delicatese din fructe de mare in cele mai prietenoase satucuri, aici trebuie sa ajungi.
Koh Lanta- locul unde m-am reindragostit de natura

Koh Lanta este una din cele mai mari insule din cele 52 din arhipelagul protejat de Parcul National Mu Kho Lanta Marine National Park. Pe Koh Lanta poti sa gasesti jungla asa cum ti-ai imaginat-o: galagioasa, deasa si un pic scary.

Relieful e mai neted in comparatie cu  formatiunile carstice din vecinatate; strazile sunt mai bune si deci putem sa exploram pe motociclete inchiriate o zona mixta de culturi diferite.

Ploile musonice au creat un complex de pesteri si tuneluri prin jungla oferind formatiuni calcaroase fascinante, camere de marimea unei catedrale, bogate in stalagtite si stalagmite dar si pasaje mai greu accesibile prin care trebuie sa te strecori in genunchi si coate. In apropiere, dar pe un traseu separat apartinand tot de Parcul National, poti opta pentru pestera Tigrului, oferind tuneluri interesante pentru explorat.

 

Farmecul insulei, vechiul oras
Pentru varietate in partea estica a insulei se afla vechiul oras Ban Ko Lanta, inainte portul oficial si centrul comercial al insulei, asigurand adapost si protectie catre toate vasele comerciale arabe si chineze dintre Phuket, Penang si Singapore. O sa iti placa arhitectura anumitor case de lemn si fatade de magazine bine pastrate de mai mult de 100 de ani.
Opreste si pe la muzeu, vei gasi case traditionale de bambus, picturi in ulei pe panza si exponate care detaliaza miturile, muzica si ceremoniii tipice. Ca sa il localizezi, cauta o casa gen hotel boat aflat pe colina ce desparte drumul de plaja. Tot in orasul vechi poti avea ocazia, in fiecare an in Martie sa participi la festivalul Lanta, ce dureaza trei zile! Zona se transforma in una exclusiv pedestra, cu baruri, hoteluri, magazine combinate cu muzica live de calitate, DJ-s, mancare ieftina si bautura pana noaptea tarziu. Iti recomand sa stai pe un boat hotel pentru mai multa liniste.

 

Ce-ti recomand in Koh Lanta

Koh Lanta in sine are plaje nisipoase si nu foarte adanci, ideale pentru practicat snorkeling si scufundari. Trebuie insa sa te urci intr-un taxi boat ca sa gasesti cele mai bune recifuri de corali.

Daca vrei sa explorezi acest paradis pe spatele unui animal fascinant si sa te simti ca vechii regi, iti recomand sa faci un tur pe elefant.

Nu uita de tipicul masaj thailandez iar pentru cei deschisi la relaxare totala, recomand clasele de yoga de pe insula. Recomandate sunt: Mona, in Relax Bay Resort si The Sanctuary in Phrae Ae si Sri Lanta in Klong Nin.

show main info details details Like 4

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts