Loading. Please wait...

Codul bunelor maniere … in Thailanda

Unul dintre cele mai placute momente pentru fiecare persoana este atunci cand incepe sa-si faca bagajele pentru vacanta. Totul este pregatit: valiza, crema, pasapoartele. Stop! Oare chiar nu ati uitat nimic? Sigur, este foarte important sa va documentati asupra codului bunelor maniere pentru destinatia mult visata.

Thailanda nu este o tara foarte pretentioasa din punct de vedere al conduitei, dar si aici exista reguli, gesturi si eticheta vestimentara.

 

  • Descalta-te cand intri in casa cuiva, intr-un templu si chiar in unele institutii precum banci. Daca vezi la intrare multe perechi de incaltaminte aranjate frumos, ia asta ca pe un semn ca trebuie sa te descalti inainte sa intri.

 

  • Nu merge la temple in haine sport, de yoga sau orice alt articol vestimentar sportiv. Desi poate parea incredibil, au existat astfel de cazuri in templele din sud-estul Asiei si reprezinta totala lipsa de respect a turistilor fata de cultura buddhista.

 

  • Thai Wai este modalitatea prin care thailandezii se saluta – impreunarea palmelor si ridicarea lor pana la nivelul fruntii. Este echivalentul gesturilor occidentale precum strangerea de mana, o reverenta sau ridicarea mainii in forma de salut. Wai-ul este folosit ca semn de multumire sau la revedere. Nu trebuie sa iti faci griji daca ai omis sa raspunzi inapoi prin acelasi gest(ai bagaje in mana sau pur si simplu nu ai acest reflex), un simplu zambet si multumesc sunt suficiente.

 

  • Atat barbatii cat si femeile isi vor acoperi corpul inainte de a intra in temple. Barbatii trebuie sa aiba umerii acoperiti de o camasa a carei nasturi trebuie inchisi, iar pantalonii trebuie sa acopere cel putin genunchii. Femeile trebuie sa isi acopere decolteul, umerii si sa poarte fie pantaloni fie fuste lungi.

 

  • Apleaca capul de fiecare data cand treci pe langa un calugar buddhist si nu incerca sa il atingi. Deasemenea in spatiile publice si in mijloacele de transport in comun nu te aseza pe locurile rezervate lor.

 

  • Nu consuma bauturi alcoolice in spatiul public (pe strazi, in parcuri, in jurul templelor etc). Nu este interzis prin lege consumul de alcool in spatii publice dar locuitorii tin foarte mult la acest aspect. Este pur si simplu nepoliticos sa te plimbi cu Chang-ul in mana cand il poti consuma linistit intr-un bar sau restaurant.

 

 

show main info details details Like 10

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts