Loading. Please wait...

Beneficiile masajului Thailandez

Masajul Thailandez sau “Thai yoga massage” este o metoda antica de recuperare ce combina presopunctura, principiile indiene Ayurvedice aplicate in pozitii de yoga. Fondatorul masajului Thailandez a fost medicul Ayurvedic Jivaka Kumar Bhacca, acesta este considerat fondatorul medicinei in Thailanda. Nascut in India, contemporan cu Buddha, se face remarcat prin cunostintele sale medicale de exceptie. Masajul se realizeaza dupa anumite reguli, care elimina din organism energia negativa si stimuland, in acelasi timp, energia pozitiva. Daca nu te-am convins, ti-am pregatit mai jos cateva beneficii dovedite medical.

 

Metoda excelenta de stretching

Masajul thailandez este dintotdeauna strans legat de Muay Thay. De ce? Datorita miscarilor robuste, acest tip de masaj vizeaza toate membrele corpului si ajuta la performanta sportiva cat si la detensionarea musculara. Asadar este util atat pentru cei ce practica arte mariale cat si pentru civili stresati.

 

Imbunatateste starea mentala

Poate parea evident ca relaxarea fizica este strans legata de o detensionare mentala. Studiile arata imbunatatirea semnificativa a starii mentale a pacientilor ce sufera de dureri musculare cand sunt tratati prin masaj, comparativ cu tratamentul medicamentos. Ca si Yoga, masajul thailandez poate fi considerat un tip de meditatie, dar in miscare.

 

Scade nivelul cortizolului din organism

Cortizolul se mai numeste si hormonul stresului si este produs de glanda suprarenala. O secretie prea mare de cortizol poate sa duca la o imunitate scazuta, la cresterea tensiunii si a glicemiei, la scaderea libidoului si la probleme grave de digestie. Nu degeaba se spune ca stresul este atat de periculos! Starea de bine, de relaxare totala dupa masaj este data de reducerea nivelului de cortizol si automat o crestere a serotoninei(hormonul fericirii) din organism.

 

Stimuleaza circulatia

Masajul faciliteaza circulatia deoarece presiunea creata prin tehnici specifice muta efectiv sangele prin ariile congestionate. Intreruperea presiunii creeaza un nou flux de sange. Tehnicile de strangerea si apasare elimina acidul lactic din muschi si imbunatatesc circulatia fluidului limfatic care transporta deseurile metabolice din muschi si organele interne.

 

Contraindicatii

  • hipertensiune sau hipotensiune
  • diabet
  • afectiuni ale pielii
  • probleme cardiace
  • interventii chirurgicale (pana la 6 luni)

 

show main info details details Like 46

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts