Loading. Please wait...

Bani de vacanta in Thailanda

Moneda nationala a Thailandei este BAHT (se pronunta baaht si se prescurteaza THB). Monedele vin in subdiviziuni de 1 , 2, 5 si 10 THB. Bancnotele sunt de 20, 50, 100, 500 si 1,000 THB.

ATM-urile accepta cardurile emise de majoritatea grupurilor bancare internationale. Retragerile de numerear de pe cardurile de debit sau de credit vor fi taxate de catre bancomatele din Thailanda cu sume intre 150-200 THB pe retragere, pe langa taxele aplicate de banca emitenta.

Cardurile de credit Visa, Mastercard, JCB si American Express sunt acceptate la marea majoritate a hotelurilor, companiilor aeriene, restaurantelor si magazinelor mari. Pentru a preveni tranzactiile esuate in vacanta, nu uita sa verifici inainte sa pleci cu banca emitenta cardul tau.

Unele institutii bancare vor bloca/respringe tranzactiile efectuate la magazinele suspecte de frauda din Thailanda.

Schimbul valutar pe teritoriul Thailandei

Schimbul valutar este foarte facil, fara comisioane si taxe suplimentare. Nu este nevoie sa vii cu THB de acasa. Cursul de schimb este intotdeauna mai bun pe teritoriul Thailandei decat cel pe care l-ai putea obtine acasa. Casele de scchimb accepta majoritatea valutelor internationale. Cele mai folosite sunt EURO si USD. Trebuie sa ai in vedere faptul ca bancnotele trebuie sa fie in stare buna, sa nu fie rupte, degradate sau marcate/inscrise.

 

Bani de vacanta in Thailanda : cash sau card?

Cash!

Nu exista taxe sau comisioane daca vii de acasa cu euro sau dolari la casele de schimb valutar. Trebuie doar sa te asiguri ca ai primit suma corecta de bani – nu pleca de la ghiseu pana nu numeri suma schimbata.

Inca de pe aeroport vei gasi case de schimb valutar, inclusiv mici sucursale de banci si ATM-uri deschise 24/7.
In toate orasele si insulele mari vei gasi ATM-uri, dar le recomand doar in situatii de urgenta! Cea mai sigura metoda este de a avea bani cash. Pentru a va estima mai usor posibilele cheltuieli din vacanta in Thailanda, citeste si Totul despre vacanta ta in Thailanda – buget, preturi, sfaturi.

 

 

show main info details details Like 57

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts