Loading. Please wait...

7 activitati recomandate atunci cand vizitezi Thailanda

Ce sa faci si ce sa vizitezi atunci cand mergi in vacanta in Thailanda

Mi se cer deseori informatii despre Thailanda si de multe ori nici nu stiu ce sa aleg sa recomand. “Tara celor o mie de zambete” din inima Asiei ofera o varietate de activitati pline de inedit si aventura si o multime de locuri de vizitat fabuloase.

Daca ar fi sa intocmesc o lista scurta cred ca as include si astea 7 lucruri:

 

  • Viziteaza Parcul National Marin din Insulele Surin

Cele 5 insule superbe care fomeaza zona Parcului National Surin sunt la doar 5 kilometri de granita Thailanda-Myanmar. Sunt ideale ca locuri de vizitat pentru toti iubitorii de natura: paduri luxuriante langa plaje imense cu nisip alb, ape limpezi si un peisaj paradisiac, specific thailandez, de o frumusete salbatica.

Cele mai mari insule din zona sunt Ko Surin Neua (din Nord) si Ko Surin Tai (din sud). In Ko Surin Neua vei gasi Centrul Parcului National si toate informatiile despre facilitatile de cazare. Zona este spectaculoasa, cu peninsule de granit ce formeaza avalanse geologice si cascade naturale.

 

  • Cumpara suveniruri de la bazarul de noapte din Chiang Mai

Bazarul de noapte din Chiang Mai este unul dintre cele mai interesante atractii turistice de noapte din oras, in special pentru familii.

Bazarul reprezinta mostenirea moderna a caravanelor Yuannese care opreau aici in drumul lor dintre China catre Golful Myanmar. Astazi, bazarurile de noapte vand diverse suveniruri turistice si obiecte specifice culturii thai.

In zona comerciala din Chiang Mai vei gasi strazi de cumparaturi specializate si in zona bazarului de noapte se vor gasi multe antichitati si obiecte handmade. Ti-as recomanda o vizita si in  bazarul de noapte Galare, cu magazine de haine si decorationi interioare. Tot aici, la Galare, poti incerca mancare thai autentica in conditii de igiena destul de acceptabile.

 

  • Bucura-te de peisajele paradisiace de pe insulele thailandeze

Relaxeaza-te pe bordul catamaranului care duce catre fabuloasele insule din sudul Thailandei, savureaza mancare autentica asiatica si viziteaza plajele luxuriante sau fa snorkel in apele din apropiere. Exista o multitudine de optiuni daca vrei sa vizitezi insulele thailandeze – doar trebuie sa alegi excursia potrivita si sa iei la tine spiritul de aventura. 

  • Exploreaza oceanul prin activitati precum scuba diving si snorkeling

Thailanda este una dintre destinatiile de top pentru amatorii si pasionatii de activitati precum scuba si snorkeling, Dintre destinatiile populare pentru explorarile marine, amintim: Phuket, insulele Phi Phi, insulele Surin sau insulele Similan.

Cel mai bun sezon pentru snorkeling si diving este din noiembrie pana la inceputul lui mai pentru insulele din coasta Thailandei. Din mai pana in octombrie se poate face snorkeling in Racha Yay, Insulele Phi Phi si Koh Kai. Asta e si motivul pentru care avem mereu cu noi echipament de snorkeling si scufundari.

  • Viziteaza mostenirile culturale ale Thailandei

Palatul din Bangkok a fost pentru mai bine de 150 de ani casa regala si sediul administrativ al guvernului. Astazi, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Thailanda.

Incepand cu secolul 20, regii Thailandei au incetat sa mai locuiasca aici, insa Palatul Mare ramane una dintre mostenirile culturale importante ale Thailandei, intruchipand perfect specificul si spiritualitatea culturii Thai.

Pentru a te bucura cu adevarat de vizita, ai grija sa ajungi acolo devreme, pentru a evita caldura si aflomeratia. Palatul se deschide pentru vizite incepand cu orele 8.30 A.M.

  • Incearca specificul bucatariei thai

Thailanda are o bucatarie exotica, cu gusturi si arome foarte distincte comparativ cu gastronomia occidentala.

Majoritatea felurilor de mancare traditionale au in compozitie orez, carne de vita si fructe de mare. Incearca mancaruri precum Yam (salata cu fructe de mare), Phat Kaphrao (carne cu chilli, usturoi si busuioc), Khao Soi (supa de pui sau de vita cu noodles) sau Phd Thai (noodles de orez cu oua, tofu si creveti).

Si asta este doar inceputul, daca as avea timp ti-as putea recomanda cel putin 77 de lucruri pe care sa le faci in Thailanda, dar acum ma asteapta Mojo si nu-l pot ignora.

show main info details details Like 36

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts