Loading. Please wait...

Delta Mekong – fascinantul univers plutitor la sud de Saigon

In turul nostru in Vietnam, dupa cateva zile petrecute in Ho Chi Minh City, ne-am continuat traseul spre delta Mekong. Un loc deosebit unde am avut ocazia sa experimentam mancaruri traditionale, sa descoperim cultura Vietnameza interactionand familiile ce locuiesc acolo de generatii si sa vizitam celebrele piete plutitoare.

Superba delta Mekong poate fi comparata cu un labirit al carui elemente sunt bratele raului Mekong, mlastini, vegetatie luxurianta si mici insule. Aici gasesti de la piete plutitoare, pagode Khmer si sate inconjurate de plantatii de orez.

Cum principalul mijloc de transport in delta Mekong sunt barcile, am asteptat cu nerabdare aceasta experienta. Si nu am regretat!

Din multimea de companii disponibile in HCMC ce organizeaza tururi in Delta Mekongului am ales Les Rives. Profesionalismul, calitatea serviciilor si siguranta calatorilor sunt primordiale in tururile lor. De la serviciul de transfer pana atentia staff-ului pe parcursul crozierei, totul a fost ireporsabil.

Ce poate fi mai frumos decat sa descoperi viata din delta Mekong direct prin ochii localnicilor? Am ajuns sa vizitam gospodaria domnului T – agricultor si crescator de animale. Si aici pe langa clasicele animale de curte (rate, gaini etc), familia crestea si 3 pitoni… ca si animale de companie! Povestea este defapt putin mai complicata. In urma cu cativa ani, domnul T observad cererea mare de piele si carne de piton, a decis sa faca o mica crescatorie. Destinul face ca primul lui piton sa ii devina atat de drag incat nu l-a lasat inima sa il sacrifice. Si asa a devenit pitonul animalul de companie preferat al familiei. Un animal ce cantareste peste 80kg.

Intr-o alta ferma de-a lungul canalelor am degustat poate cea mai faimoasa bautura din zona – delta Mekong whisky. Preparat dupa o reteta secreta de sute de ani, aceasta bautura are un gust cu totul si cu totul special. Tinut la fermentat intr-un mix de ierburi, radacini si frunze locale acesta este consumat ca si medicament de catre membrii familiei. Ei spun ca are proprietati medicinale daca este consumat cu moderatie.

Unul dintre motivele pentru care strabatem Asia in lung si-n lat este bogatia culturala si elementele surpriza ce te asteapta la tot pasul. In aceasta excursie prin delta Mekong am aflat de o noua religie – Cao Dai. Fondata in Vietnam in 1926, aceasta religie combina elemente din Taosim, Catolicism, Budism si Confucianism. Printre patronii spirituali se afla Buddha, Confucius, Iisus, Muhammed, Pericle, Julius Caesar, Joan of Arc, Su Yat Sun si Victor Hugo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

show main info details details Like 71

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts